OM OSS

I början av 90-talet föddes vår klassiker, Maries Chokladmarängtårta, hemma i köket hos oss. Det tog inte länge innan nästan alla släktingar ville ha den på sina egna kalas. Därifrån har den fortsatt att spridas bland ålänningarna. Dessutom har nya varianter på tårtan tillkommit, citronmarängtårta, havtornsmarängtårta, hallonmarängtårta och några till.

Snart gjorde vi inget annat på kvällarna än bakade tårtor. Vi insåg att det nog går att leva på detta så Marie hoppade av sitt jobb och började baka hemma i köket på heltid. 1996 startade företaget Maries Tårtor.


Fyra år senare slutade även Erik sitt jobb och vi började bygga ett litet bageri i anslutning till egnahemshuset i Hammarland Kattnäs. Det är ett litet och funktionellt familjebageri för två personer där det ofta lyser från tidig morgon till sen kväll.

Vi bakar bara mot beställning och kör ut tårtorna till kunderna. Om du hellre vill kan vi komma överens om en tid då du kan komma ner till Kattnäs och hämta dina tårtor. Vi har en begränsad kapacitet och vi vill gärna att du bokar i tid för att vara säker på att få din tårta. Stora helger och skolavslutningar kan vara fullbokade månader i förväg.


Numera gör vi förutom söta tårtor även smörgåstårtor. Främst bakar vi Maries marängtårtor men även gräddtårtor, moussetårtor, prinsesstårtor och lite annat smått och gott.

 

Vår filosofi är att alltid använda de bästa råvarorna, och att aldrig snåla på ingredienserna. Att använda riktigt smör och inte margarin är en självklarhet. Vi gör också många ingredienser själva, som t.ex. majonnäs och bröd till smörgåstårtorna. Eftersom vi inte använder halvfabrikat kan vi undvika tillsatser (E:n) i stor utsträckning.

Det hantverksmässiga tillvägagångssättet är tidsödande men garanterar att resultatet blir bra. Vi kanske inte har de billigaste tårtorna, men när det gäller kvalitet jämfört med pris är vi säkert bland de allra bästa. Dessutom får vi ofta beröm för våra rejält tilltagna bitar.


Marie breder först ett lager havtornkräm och sedan ett lager grädde.

Ni når oss säkrast vardagar mellan 8 och 11 samt 13 och 17.